By: Lieuwe Akkerman Aan: mei 11, 2016 In: Geen categorie Comments: 0

Zaterdag 16 april was het dan zover, de Deerhunters mochten zich opmaken voor de eerste uitwedstrijd. Volgens de verhalen en de spelersrating van de tegenstanders wisten dat wij dat de mouwen flink moesten worden opgestroopt. De heren van Vollenhove spelen al enige jaren in de hoofdklasse en zijn een potentiële kandidaat voor de titel dit jaar.

 

Eerste enkel

Cas mocht aantreden tegen de clubheld van Vollenhove. Voorafgaand aan de wedstrijd deelde dhr Cuyvers dat hij vroeger met niemand minder dan Richard Kraijcek had gespeeld. De eerste set heeft de oud trainingsmaat van Kraijcek nog wat games kunnen pakken, maar daar is alles dan ook mee gezegd. De tweede set gooide Cas er nog een tandje bij en haalde met het grootste gemak het eerste punt binnen. 5-7 2-6, gezien deze eindstand denken wij dat dhr Cuyvers niet met Richard maar met zijn jongere zusje Michelle heeft getraind.

 

Tweede enkel

De shag rokende, boomlange, linkshandige tegenstander van Lieuwe had een ongelooflijk gevaarlijke forehand in huis. Helaas kon mister conditie niet goed in zijn spel komen en daar heeft dhr Bakker dan ook slim gebruik van gemaakt. In de tweede set kon Lieuwe beter met het spel van dhr Bakker omgaan, maar helaas was dit net iets te laat. Met als resultaat dat Vollenhove het tweede punt binnen wist te slepen.

 

Derde enkel

Rene mocht een potje tennissen tegen de oudere broer van Yusuf a.k.a. die Mauer. Dhr Noorbergen was muur en muurvast, Rene heeft alles uit de kast gehaald; dropshots, diepe backhands, services met en zonder effect, maar helaas het mocht allemaal niet baten. Zelfs extra lange pauzes tussen de games door om enige sympathie te creëren bij de tegenstander heeft ook niet zijn vruchten afgeworpen. Het eerste punt voor Vollenhove was ook binnen.

 

Vierde enkel

Er waren 3 banen voor ons beschikbaar, dus had Yusuf alle tijd om zijn tegenstander te observeren voordat ze de baan op mochten. Vooraf had dhr Van Doorn (Maurice) het steeds over bier drinken en stak de ene na de andere sigaret op. Gezien de omvang van Maurice zijn lichaam had hij in het verleden ook daad bij het woord gevoegd. Yusuf zijn tactiek was om hier flink misbruik van te maken. Echter bleek tijdens de wedstrijd dat niets is wat het lijkt. Maurice was lichtvoetig en liet Yusuf lopen op zijn dropshots. Vollenhove sleepte het derde punt binnen.

 

Eerste dubbel

Met zichtbare zenuwen stapte Wim de baan op om samen met Cas de dubbel te spelen. De eerste set kon Wim niet meekomen met het tempo en het geweld van de hoofdklasse en werd verloren met 6-2. Na wat tips en coaching van Cas ging het stukje bij stukje steeds beter en de tweede set werd door Cas en Wim gewonnen met 5-7. Met Cas zijn jarenlange ervaring en vooruitziende blik of anders gezegd voorspelende gave riep Cas; krik, krak… En ja beste lezer u raadt het al, de tegenstanders waren niet opgewassen tegen de opmerkingen van Cas en het steeds beter spelende duo Cas en Wim. De derde set werd redelijk eenvoudig gewonnen met 2-6 en de Deerhunters haalden hun tweede punt binnen.

 

Tweede dubbel

De dodelijk linkshandige forehand en het drankenlichaam traden aan om tegen Rene en Lieuwe de laatste wedstrijd van die dag te spelen. Het ging vanaf begin af aan gelijk op, dankzij een late break wisten de heren van Vollenhove de eerste set binnen te slepen. Helaas liep de service bij zowel Rene als Lieuwe in de tweede set niet zoals we dat van ze gewend zijn. Hierdoor konden ze minder goed druk zetten en werd de tweede set ook door de thuis spelende ploeg gewonnen.

 

Na de laatste wedstrijd hebben we nog gezellig een drankje met de tegenstanders gedaan. Voor mensen die van weidse omgevingen houden is Vollenhove zeker een aanrader. Voor een potje tennis is Vollenhove zeker geen blikvanger, hooguit een windvanger, want wat stond er een hoop wind tijdens de wedstrijden. Gezien de eind uitslag moeten wij helaas constateren dat het ons niet voor de wind is gegaan.

Met sportieve groeten,

 

De Deerhunters 1

Trackback URL: https://deerhunters.nl/vollenhove-versus-de-deerhunters/trackback/

Leave reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *