By: Lieuwe Akkerman Aan: juli 30, 2018 In: Geen categorie Comments: 0

Zaterdag 14 juli jl. organiseerde de jeugdcommissie van ATV de Hertenkamp / Stichting Deerhunters samen met de heren van Hertenkamp 1 (Remon Bartelds, Joost Ritsma, Job Geerling, Reinout Sluyk en Michel Vroom) en Tennisschool Jack Liewes een clinic ‘forehand’.

Zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar hadden zich hiervoor aangemeld. De dag begon uiteraard met een stevige warming-up; iets wat de meeste kinderen pittig vonden maar óók erg leuk. Daarna werden de kinderen verdeeld over 5 groepjes. Elke groepje ging met een ‘trainer’ apart de verschillende aspecten van de forehand trainen en van elke trainer kregen de kinderen tips hoe te spelen.

Remon gaf bijvoorbeeld een training inside-out forehand en Joost gaf tips-en-trics aan de allerjongste kids. Michel gaf een les met het ballenkanon en Job en Reinout gaven ook tips, maar dan in combinatie met het spelen van rally’s. Om de 15 minuten werd er gewisseld en kregen de groepjes een andere trainer voor zich die de ze zoveel mogelijk probeerde te helpen om de forehand om de knie te krijgen.

Na de pauze, drinken en wat eten en een klein stukje Wimbledon kijken (halve finale Nadal tegen Djokovic) snel weer verder met oefenen en uiteraard een spelletje. Daarna is er nog een leuke groepsfoto gemaakt en was er een kleine demonstratie van Joost en Remon.

Het was een geslaagde middag met gemotiveerde jeugd waarvan wij hopen dat ze flink oefenen in de vakantie want er staan nog een hoop leuke en leerzake clinics op de agenda! Wie droomt er nou niet van om te dubbelen met één van onze clubtoppers? Naast de clinics zijn we bezig met een leuk event met veel tennis, lekker eten, drinken en een hoop gezelligheid dus hou de website in de gaten want vol = vol. Tot snel bij de volgende clinic en neem vooral een vriendje of vriendinnetje mee want wie weet worden jullie dan de volgende kampioen!

Jeugdcommissie ATV de Hertenkamp / Deerhunters
Mark Smit

Trackback URL: https://deerhunters.nl/tweede-clinic-van-het-seizoen-ook-een-groot-succes/trackback/

Leave reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *