By: Lieuwe Akkerman Aan: september 22, 2016 In: Geen categorie Comments: 0

Op zondag 4 september vond op ons mooie tennispark het eerste (onofficiële) Noord Nederlands kampioenschap G-tennis plaats, mede georganiseerd door Stichting Deerhunters. Zie het als een generale repetitie; in 2017 organiseert ATV de Hertenkamp op zondag 2 juli, in samenwerking met Stichting Deerhunters, tijdens het jubileumjaar van ATV De Hertenkamp, het Nederlands kampioenschap G-tennis.

Op zaterdag werd er al begonnen met de voorbereidingen; het park moest feestelijk worden aangekleed met ballonnen en slingers, alles moest er tiptop uit zien en er werd een heus podium opgebouwd. Op zondagmorgen konden de festiviteiten dan echt beginnen. De week voorafgaand aan het toernooi was het met dagen van 30 graden bijna tropisch in Nederland; op de dag zelf leek het alsof een nieuwe zondvloed het park had aangedaan. Gelukkig geen treurige gezichten. Onder bezielende leiding van bladblazer René mocht de rest van de Deerhunters de twee all-weather banen bevrijden van het overtollige water. Na ruim een uur vegen en blazen kwam er ook een waterig zonnetje door en kon het échte opdrogen beginnen.
baan-vegen

Toen de eerste deelnemers uit o.a. Heerenveen en Hoogezand arriveerden lagen er ieder geval twee banen speelklaar bij; ook de zon deed nu goed z’n werk. Ook de rest van de dag was het gelukkig stralend weer. Na koffie en koek kon het toernooi beginnen. Aangezien de gravelbanen nog compleet blank stonden, is er gekozen voor een iets ander programma dan er oorspronkelijk op de planning stond. In plaats van enkels werden er alleen dubbelpartijtjes gespeeld. Voor deelnemers met niveau 1 t/m 4 was er een parcourtje met spelletjes uitgezet.  De deelnemers met niveau 5, 6 en 7 werden gekoppeld aan een eigen buddy; met deze buddy werden de wedstrijden gespeeld.

high-five

Als een volleerd stadion speaker kwam Cas door met de tussenstanden en het schema en Jan had een strakke regie over de planning van deze dag. En toen was daar de lunch in het clubhuis; welke door de Deerhunters was omgetoverd tot een echt ‘restaurantje’. Bertus Postma had zich in het zweet gewerkt en had een overheerlijke verse pasta klaargemaakt voor zo’n 50 personen; een prestatie op zich, chapeau! Carolien, eigenaar van onze partner Sandwich at Work had een overheerlijke rucola-salade gemaakt. Blije gezichten bij zowel deelnemers als organisatie.

eten

Met de buikjes rond werd na de lunch begonnen met de ‘finales’ van de dag. Het fanatisme onder de deelnemers werkte aanstekelijk. Enkele Deerhunters, die ook als buddy fungeerden, deden zelf nog een paar extra stapjes om de bal maar in het spel te houden; met veel high fives en blije gezichten als gevolg. Onder het motto ‘iedereen is een winnaar’ werden de medailles verdeeld. Na een speech van Jan, onze voorzitter Willem en een enthousiaste deelnemer werd, onder luid applaus, het toernooi afgesloten.

jack img_7485 img_7486

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde dag en een nuttige ervaring voor de toekomst. Het weer zat natuurlijk mee, de deelnemers waren zeer enthousiast en de organisatie en wisselwerking met het bestuur vond plaats zonder noemenswaardige problemen. Volle kracht vooruit richting het Nederlands kampioenschap G-tennis in 2017!

Reinout Oostijen

Trackback URL: https://deerhunters.nl/noord-nederlands-kampioenschap-g-tennis-op-atv-de-hertenkamp/trackback/