By: Lieuwe Akkerman Aan: mei 31, 2018 In: Geen categorie Comments: 0

Stichting Deerhunters is opgericht in 2015. De ambitieuze ‘Deerhunters’ hebben het doel gesteld om de tennissport in het algemeen te bevorderen en zo Assen nog meer op de kaart te zetten als échte sportstad!

Wat begon als een kleine vriendengroep met gezamenlijke maatschappelijke idealen en belangen, is inmiddels uitgegroeid tot een sterk collectief van 15 enthousiaste Hertenkamp-leden. Naast de activiteiten voor de stichting zijn de leden allemaal werkzaam in verschillende disciplines in het bedrijfsleven, wat zorgt voor een perfecte mix van kennis én ervaring. Dit jaar zullen de Deerhunters uitkomen met twee teams tijdens de landelijke KNLTB-voorjaarscompetitie op zaterdag; zowel in de hoofd- als in de vierde klasse.

De Nationale Kampioenschappen G-tennis, betere ontwikkeling van jeugdtennissers, het onderhoud en renoveren van tennisbanen. Het is een greep uit de initiatieven die stichting Deerhunters de afgelopen jaren heeft ontplooid bij ATV De Hertenkamp uit Assen. De Drentste vereniging is blij met inzet van de groep enthousiaste en ondernemende tennissers, die op vrijwillige basis de club naar een hoger plan helpen.

Zo’n vijftien ondernemers uit de omgeving van Assen hadden één gezamenlijke binding: De Hertenkamp. Zij verenigden zich in stichting Deerhunters met als doel om de tennissport te bevorderen en zo Assen nog meer op de kaart te zetten als sportstad. Samen met De Hertenkamp overleggen zij de plannen en voeren die vervolgens uit in de praktijk. “Het zijn ondernemende heren met een hart voor de club”, vertelt Michel Berends, voorzitter van De Hertenkamp. ,,Een vriendenploeg kun je het noemen. Zij conformeren zich aan de doelstellingen van de club en we hebben duidelijke afspraken met elkaar gemaakt over de gang van zaken. Maar verder kunnen zij zelf initiatief nemen voor bepaalde ideeën. In de praktijk werkt deze samenwerking goed en weten we van elkaar wat de bedoelingen zijn.”

NK G-tennis
Een belangrijke pijler in het beleid van Deerhunters is G-tennis. Een van de mijlpalen van de stichting was dan ook het NK G-tennis bij De Hertenkamp, juni 2017. “Dat was een prachtig evenement”, benadrukt Berends. ,, Ook faciliteren zij materialen voor de G-tennisers bij De Hertenkamp. Daaruit blijkt wel dat Deerhunters het maatschappelijke belang voorop heeft staan.”

Maar de initiatiefnemers doen meer bij de Assense club. “Sinds een tijdje hebben ook talentvolle tennissers bij ons de mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Daarnaast houden zij zich bezig met het onderhoud en de renovatie van tennisbanen, verzorgen zij hier en daar de sponsoring en organiseren zij als afsluiting van de KNLTB Voorjaarscompetitie een slotfeest. Ook over de baromzet hebben we niet te klagen. Momenteel zijn de heren bezig met plannen om padel te introduceren bij de club. De club wil graag groeien in het ledenaantal en padel is mogelijk een middel waarmee wij nieuwe mensen bij onze club kunnen betrekken.”

Whatsapp-groepen
Volgens Berends zit de kracht in het samenwerken. “Dat hoeft niet perse via een stichting, maar kan ook makkelijk met een commissie of zelf via Whatsapp-groepjes. Door samen te werken kunnen initiatieven worden opgepakt en verdeeld. Het uitvoeren van kleine plannen kunnen al een mooi verschil opleveren voor de club.”

Bron: https://centrecourt.nl/themas/vrijwilligers/best-practices/groep-ondernemers-ontplooien-mooie-initiatieven-bij-atv-de-hertenkamp/

Trackback URL: https://deerhunters.nl/groep-vrijwilligers-ontplooit-mooie-initiatieven-bij-atv-de-hertenkamp/trackback/