By: Lieuwe Akkerman Aan: mei 20, 2016 In: Geen categorie Comments: 0

Deerhunters 2 ontving op zaterdag 7 mei de koploper in de competitie. Van de tot op deze dag gespeelde potjes (18) verloren ze nog maar 2 keer! Bij aankomst (al om 8.20 uur) kwamen de verhalen dat ze eigenlijk nog geen spannende partijen hadden gespeeld. Daarmee werd de druk op de Deerhunters direct opgevoerd. De 4 man sterke formatie kwam sportief en fit over. Na de beleefdheden en de koffie met cake van de “d’olderwetse bakkerieje” ontwaakten enkele Deerhunters voorzichtig en werden de spelers voor de eerste potjes het gravel opgestuurd. Het weer was perfect; zonnetje geen wind en nog niet te heet en de banen lager er door vakkundig werk van onze onvolprezen club-groundsman Gerard, super bij!

Eerste enkel
Lieuwe nam direct positie in op baan 4; gepaste afstand tot het publiek zodat er nog beter gefocust kon worden op de belangrijke pot. Tegenstander Reins had een lagere speelsterkte en tot op heden alle potjes erg makkelijk gewonnen. “Met 2 vingers in de neus”; wist hij net voor het begin nog even te melden. De partij liep echter bijzonder soepel. Lieuwe speelde gecontroleerd en degelijk en trok de pot met 6-3, 6-1 binnen. Reins gaf aan het tot nu toe in deze competitie de leukste pot te hebben gevonden. Lieuwe was hiermee uitgespeeld voor vandaag en kon met een koud biertje in het zonnetje verder van het spel van de andere Deerhunters genieten.

Tweede enkel
Jan Postma trof een erg fitte (marathonloper) en zeer vaste tegenstander. Met inslaan was direct al duidelijk dat dit geen eenvoudige opgave zou worden voor Jan. Maar door Jan zijn taaiheid en uitstekende winnaarsmentaliteit ging het tot diep in de eerste set erg gelijk op. Zeer lange rally’s aan de lopende band en pas na één uur spelen trok tegenstander Hamberg, de eerste set naar zich toe met 6-4. Deze slopende set met de snel stijgende temperatuur in de volle zon hebben veel van Jan gevraagd. Hij begon de 2e set nog knap en het publiek hoopte nog op een eventuele 3e set, maar Hamberg bleek over een super conditie te beschikken en bleef alle ballen terugslaan en won daarmee de 2e set met 6-1. Een heel dappere strijd en het publiek heeft erg genoten van deze slopende pot!

Derde enkel
Yusuf was zeer gemotiveerd en geconcentreerd! Die Mauer leek vastbesloten om vandaag alles te geven en zijn tegenstander Pruntel, geen punt kado te doen. De zeer vaste, ervaren en degelijk spelende Zuidwolde naar miste weinig ballen en wist Yusuf tot het maximale te dwingen. Yusuf serveerde erg goed en wist af en toe met goed doorgeslagen returns zijn tegenstander onder druk te zetten. De superspannende 1e set werd dan ook pas in de tie-break beslist. Yusuf legde zichzelf veel druk op en miste net de nauwkeurigheid om de laatste punten binnen te slepen en verloor de 1e set met 6-7. De tweede set was wederom een zeer gelijk opgaande strijd maar met 1 break meer viel de pot net de verkeerde kant op en werd de set met 4-6 verloren. Goed spel van beide kanten!

Vierde enkel
De laatste enkel werd gespeeld door Armen. Armen speelde vandaag pas zijn 4e officiële wedstrijd en heeft de vorige wedstrijden steeds een erg spannende pot gespeeld. Met zijn krachtige forehand weet hij de ervaren tegenstander, Heuvelman, behoorlijk onder druk te zetten en wint de eerste set met 6-4. De tweede set gaat lang gelijk op maar de degelijkheid geeft de doorslag en de set gaat met 5-7 naar Suthwolda. De sfeer tussen de tennissers is ondanks beider winnaarsmentaliteit ontspannen en sportief. De 3e set gaat helaas snel, de warmte begint Armen parten te spelen en de forehand wordt af en toe gemist. 2-6 is het resultaat en daarmee komt Suthwolda met 1-3 voor!

Eerste dubbel
Gezien de speelsterktes van Suthwolda, in de dubbels, hebben we de teams “tactisch” ingedeeld. Qua speelsterktes mochten we gelukkig schuiven met de opstelling. Steffen, onze ervaren kracht speelde samen met de Albatros, JP. JP is nog geen jaar actief in de tennissport en speelde tot op heden nog te weinig om vast te kunnen zijn. De partij was voor onze Deerhunters misschien niet een hele leuke wedstrijd maar er werden toch nog 2 knappe games gewonnen. Respect voor de teamgeest en de inzet.

Tweede dubbel
Onze 2e dubbel werd van tevoren al ingeschat als een zeker punt. Yusuf en Jan waren beide al goed ingespeeld in de morgen en hebben daarna even rust kunnen pakken. De dubbel verliezen was geen optie! De partij verliep geheel volgens verwachting. Het slimme spel van Jan en de power van “Die Mauer” waren voor de tegenstanders te veel. De wedstrijd werd dan met 6-1, 6-2 eenvoudig gewonnen.

Na de laatste wedstrijd werd het steeds gezelliger. Het verloren vocht werd meer dan voldoende aangevuld en de bitterballen waren niet aan te slepen. Super gezellige mannen uit Zuidwolde bleven lekker “hangen” en op zachte aandrang van de BOB vertrokken ze pas rond 16 uur weer richten Zuidwolde. Uiteindelijk 2-4 verloren van de koploper. Goede partijen gespeeld en weer meer ervaring opgedaan. Verliezen is nooit leuk, maar de sfeer en het weer hebben het tot een heel mooie en sportieve dag gemaakt!

Met sportieve groeten,

De Deerhunters!

Trackback URL: https://deerhunters.nl/deerhunters-2-tegen-tc-suthwalda-1/trackback/

Leave reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *