By: Lieuwe Akkerman Aan: april 13, 2016 In: Geen categorie Comments: 0

Zaterdag 9 april speelden de Deerhunters de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016. Hieronder vinden jullie het verslag van de Deerhunters versus T.V. Borger 1.

De eerste dubbel…
De heren Kuiper en Polling van T.V. Borger begonnen stipt om 9:15u de wedstrijd tegen Steffen en Yusuf a.k.a. die Mauer. De mannen van Borger waren zo goed op elkaar ingespeeld dat Yusuf en Steffen niet lekker in de wedstrijd kwamen. Steffen, normaal ijzer sterk aan het net, kon deze ochtend zijn kwaliteiten te weinig inzetten door de gemene lobjes van de tegenstanders. Helaas werd deze wedstrijd verloren, maar lees verder in dit verslag hoe die Mauer zijn revanche heeft genomen.

Tweede dubbel
Voor JP en Wim was het de allereerste officiële competitiewedstrijd. Beide heren hebben tijdens alle trainingduels (ongeslagen) laten zien uitstekend op elkaar in te zijn gespeeld. Ondanks deze mooie resultaten in de voorbereiding zag JP er toch wat pips uit. De reden waarom is nog steeds niet duidelijk, daarom hebben we een kleine prijsvraag in het leven geroepen.

Waarom zag JP pips?
1 Te veel drank en te weinig slaap
2 Verstoring van zijn ochtendritme (normaliter een kop koffie in bed gevolgd door een selfie) en nu met een boel geweld worden gewekt door de bestuurder van een grijze tank in combinatie met blaffende honden
3 Het vergeten van zijn tennistas
4 Toch de zenuwen…

De antwoorden kunnen worden ingezonden op de groepsapp, de uiteindelijke winnaar kan vrijdag 15-4 gebruik maken van JP zijn taxi-service dit omdat hij voorafgaand aan belangrijke tenniswedstrijden toch niet drinkt;-).

JP deed tijdens de wedstrijd waar hij goed in is; mooie cross geslagen returns en keurige volleys aan het net, een ware albatros! De meeste toeschouwers twijfelen na het zien van JP zijn nieuwste truc aan het net of zijn nickname niet moet worden veranderd in .. zwaffeltros … Uiteindelijk weten de tegenstanders zich geen raad met de ballen van JP en Wim en winnen de Deerhunters met 2-6 3-6. De heren blijven ongeslagen!

Eerste enkel
Lieuwe doet waar hij erg goed in is. ‘s Ochtends bij de koffie begint Lieuwe zijn mindfuck al; lekker socializen met de tegenstander, interesse tonen en vragen hoe het met zijn vriendin en zoontje gaat en uiteraard scherp analyserend de dubbel tegen JP en Wim zijn spel in kaart brengen. Eenmaal op de baan maakt Mister Conditie gehakt van zijn tegenstander! Ondanks dat de cijfers 3-6 3-6 anders doen vermoeden was het een echte afslachtpartij waarbij Van Veen absoluut geen kans heeft gehad. Verdedigend, prikken en de tegenstander laten lopen en uitputten, dat zijn de woorden die mij te binnen schieten wanneer ik terugblik op deze partij.

Tweede enkel
Yusuf had in het begin wat moeite met het spel van zijn tegenstander, veel hoge ballen en een lager tempo dan Yusuf is gewend. Die Mauer past zijn spel aan en zorgt dat pettemans geen kans heeft op de overwinning. Met een mooi opgebouwd spel weet Yusuf zijn tegenstander naar alle hoeken van de baan te sturen en met prachtige volleys de punten binnen te slepen. De meeste mooie punten viert Yusuf met gebalde vuisten. Het is een uiterst sportieve wedstrijd waarbij Yusuf in lange broek (welliswaar de verkeerde) met 2-6 3-6 verdiend heeft gewonnen.

Derde enkel
Onze teamcaptain Mark geeft zijn tegenstander een lesje mentale veerkracht. Na een zware en lange eerste set, 7-5, waarbij Mark net iets te kort komt, wint Mark met overmacht de tweede set met 4-6. Deze klap komt hard aan bij zijn tegenstander en Mark staat de derde en beslissende set dan ook vrij snel voor met 1-4. Na een (veeeeeeeeel te) lange pauze omdat Mark zijn tegenstander water (en moed) gaat halen in de kleedkamers, raakt Mark zijn ritme wat kwijt. Voornamelijk omdat dhr Kuiper zijn eerste services goed doorkomt, volg er een aantal spannende games. Mark krijgt zelfs 3 matchballen tegen maar weet deze met zijn mentale wilskracht alle 3 weg te werken en de stand weer gelijk te trekken naar 6-6. Na enig overleg met de wedstrijdleiding komen ze overeen dat er een tie-break moet worden gespeeld. Helaas wordt de tie-break verloren en haalt Borger 1 nipt zijn tweede punt van vandaag binnen. Tevens wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om Armen/Lieuwe te bedanken voor het live verslaan van het laatste deel van deze spannende wedstrijd in de groepsapp!

Vierde enkel
Armen speelde ook zijn eerste tenniswedstrijd ever en hoe!!! Na een slome start (8:18u aanwezig bij de hertenkamp ipv 8:00u) is hij er als de kippen bij wanneer er een baan vrij komt. Met een moordend tempo speelt Armen zijn tegenstander Polling van de baan. Ondanks kleine onderbrekingen, omdat Armen toch echt een ‘tik’ hoorde van een mooie bal op de lijn, tot zijn tegenstander hem wees op het feit dat er op kunstgras wordt gespeeld en dat er dus nooit sprake kan zijn enig geluid bij een mooie lijnbal;-). Armen wint met heel mooie cijfers 3-6 3-6. Bij de evaluatie onder het genot van een gehaktballetje heerlijk in het zonnetje, noemt de tegenstander Armen ook meerdere keren de (bal)kunstenaar.

Mocht je nog een leuke locatie zoeken voor een zonnige zaterdag, dan kan ik zeker het tennispark van Borger aanbevelen. Voor een all-in arrangement (gebak, koffie, gehaktballen, worstjes, kaas, pinda’s, bier, frisdrank en natuurlijk sportactiviteiten) betaal met groepskorting voor 6 personen slechts € 25,-.

Tot slot wil ik namens alle Deerhunters 2 de waardering uitspreken over de aanwezigheid en support van de Deerhunters 1. Ook wil ik de chauffeurs Yusuf en Lieuwe bedanken voor het vervoeren van het materieel en materiaal.
Iedereen nogmaals bedankt voor deze prachtige dag en mooie eerste stap richting het kampioenschap.

Met sportieve groeten,

De Deerhunters

Trackback URL: https://deerhunters.nl/borger-uit-altijd-lastig/trackback/

Leave reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *